دسته‌بندی محصولات

محفظه بلندگو

محفظه بلندگو

محفظه بلندگو

یک بلندگو متناسب با نوع کاربری می تواند به طرق مختلف و در محلها و برای کاربری های متفاوت مورد استفاده قرار گیرد. در نتیجه توجه به تمامی نکاتی که می تواند در جنس و کیفیت صدای تولیدی، راندمان، ایمنی و مقاومت، زیبایی، قیمت، انطباق با کاربری و ..... موثر باشد، ضروری است.

محفظه ( Enclosure, Box, Cabinet) همچون دیگر اجزاء تشکیل دهنده بلندگو تاثیر مستقیم در نکات یاد شده دارد و این امر ایجاب می کند در فرآیند مهندسی و طراحی بلندگو، موضوع محفظه نیز با دقت تمام و کامل مورد توجه و مطالعه قرارگیرد. ممکن است در نگاه عامیانه محفظه فقط یک جعبه ساده (چوبی، پلاستیکی،..) تلقی شده و به تاثیر متقابل ساختار مکانیکی – آکوستیکی آن با دیگر اجزاء توجه نشود. چنین خطایی از ناحیه طراح و سازنده، در فاصله خروجی صدای تولیدی با صدای مورد انتظار، کاهش کیفیت صدای تولیدی، تقلیل مقاومت در برابر تنش ها و عمر بلندگو و شاید افزایش هزینه های تولید موثر بوده و در نهایت موجب زیان مستقیم و سریع به مصرف کننده و در دراز مدت به تولید کننده خواهد شد.

با توجه به توضیحات بالا، در اینجا به صورت مختصر موضوع طراحی محفظه بلندگو را مورد بررسی قرار می دهیم.

در ابتدا لازم است که محدوده قیمتی مورد نظر برای محصول نهایی تعیین گردد. به طور مشخص با تعیین این محدوده می توان جنس محفظه را (برچ، چوب، ام دی اف، پلاستیک،...) انتخاب و متناسب با آن مراحل بعدی را طی نمود.

پس از این مرحله، مشخصات فیزیکی اجزائی همچون درایورها (توئیتر و ووفر)، بردهای الکترونیکی (ماژول آمپلی فایر، کراس اور، کانکتورها، ...)، هورن و .... استخراج و مشخص می گردد.

متناسب با جنس محفظه که در ابتدا تعیین شده بود و اطلاعات مربوط به مشخصات اجزاء اشاره شده در پاراگراف قبلی، طراحی ظاهری ابتدایی( بدنه، توری، پنل پشت، دستگیره ها، آویزها،...) انجام می شود.

سپس با استفاده از نرم افزارهای مربوطه، حجم محفظه و تناسب آن با محدوده ها و پاسخ های فرکانسی، محاسبه رزونانس، تاثیر متقابل اجزاء بر یکدیگر، جانمایی و شکل باس رفلکس ها، نمودار گردش هوا درون محفظه، شکل و قدرت انتشار صدای تولیدی،مقاومت محفظه و بریس ها در برابر تنش ها و ضربه ها و لرزش قطعات محفظه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و پس از اعمال الگوها و پترن های مورد نظر در نرم افزار برای حصول بهترین نتیجه و دستیابی به مناسب ترین راندمان، تغییرات احتمالی در طرح ظاهری ابتدایی و بریس ها اعمال و طرح برای تولید نمونه آماده می شود. بدیهی است هر چه در این مرحله مطالعات دقیق تر و علمی تر باشد، طرح آماده شده برای ساخت نمونه نزدیکی بیشتری به طرح نهایی داشته و در نتیجه هزینه های نمونه سازی بطور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

:دسته بندی مطالب آموزشی
22 خرداد، 1403

نظرات

نظری برای این مطلب ثبت نشده است.

نظر خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.