دسته‌بندی محصولات

تفاوت پورت WAN و LAN در مودم و روتر چیست

تفاوت پورت WAN و LAN در مودم و روتر چیست

تفاوت پورت WAN و LAN در مودم و روتر چیست؟

تفاوت پورت WAN و LAN در مودم و روتر چیست؟ شبکه گسترده Van چیست؟ تفاوت آنها چیست و چگونه شباهتهایی دارند؟ اینها سوالاتی هستند که قصد داریم در این مقاله به آنها پاسخ دهیم. هنگامی که با روتر به اینترنت متصل می شوید، دستگاه شما بخشی از یک LAN (شبکه محلی) یا یک WAN (شبکه گسترده) کامپیوتری میشود. شبکه کامپیوتری مجموعه ای از دستگاههایی است که می توانند ارتباط برقرار کنند. در حالی که LAN متشکل از تجهیزات شبکه است که به یک روتر متصل میشوند، WAN کل اینترنت عمومی خارج از شبکه های LAN را در بر میگیرد. برای درک کامل این دو، باید بدانید که LAN و WAN چگونه کار می کنند و چه کاربردی را ارائه میدهند. بنابراین با ما همراه باشید.


پورت LAN چیست؟

پورت LAN برای اتصال دستگاهها در شبکه محلی به کار میرود. شبکه محلی یک شبکه کامپیوتری محلی یا مجموعهای از دستگاههای محلی (م است که در یک مکان فیزیکی متصل شدهاند. به عنوان مثال یک شبکه خانگی یا تجاری یا یک ساختمان اداری با شبکه محلی یک اتصال اینترنت واحد را برای همه کاربران آن شبکه محلی LAN فراهم میکند. بنابراین پورت LAN که به عنوان پورت شبکه یا اتصال شبکه نیز شناخته میشود، سوکتی است که برای اتصال رایانهها، سرورها، کنسولهای بازی ویدیویی و سایر دستگاهها به اینترنت استفاده میشود.


کاربرد پورت lan

شما با پورت LAN می‎توانید اجزای کلیدی شبکه محلی را برای مدیریت و گسترش بیشتر متصل کنید. شما زیرساخت LAN را در کامپیوترهای دارای کارت رابط شبکه (NIC)، روتر، مودم، کابل شبکه، هاب و سوئیچ شبکه مشاهده میکنید. پورت های LAN برای اتصال رایانه هایی که به وای فای دسترسی ندارند با استفاده از کابل لن اترنت استفاده میشود. پس از اتصال، این رایانه ها به اینترنت و سایر رایانههای روی LAN دسترسی دارند، درست مانند رایانههایی که از وای فای استفاده میکنند.


پورت WAN چیست؟


پورت WAN مخفف Wide Area Network برای برقراری ارتباط با یک شبکه خارجی مانند اینترنت استفاده میشود. درواقع این پورت بسیار شبیه به پورت LAN است با این تفاوت که گسترده تر است.


کاربرد پورت wan

یک پورت WAN (شبکه وسیع) برای برقراری ارتباط با یک شبکه خارجی مانند اینترنت استفاده میشود. برای یک شبکه در مقیاس کوچک مانند خانه یا مشاغل کوچک، یک پورت WAN با استفاده از یک پورت اترنت RJ-45 پیاده سازی می شود. در تمام خانهها و اکثر مشاغل کوچک، پورت WAN به یک مودم پرسرعت مانند مودم DSL یا کابلی متصل می شود که به نوبه خود روتر را به اینترنت متصل میکند. بسته به سازنده، این پورت دارای برچسب “WAN” یا “Internet” است.


تفاوت پورت LAN و WAN

این دو پورت را می توان به راحتی در پشت روترها پیدا کرد. یک پورت LAN برای اتصال کامپیوترها و سایر دستگاههای سرویس گیرنده استفاده میشود. از طرف دیگر، یک پورت WAN به یک شبکه خارجی مانند اینترنت متصل است. پورت LAN به عنوان پورت اترنت و پورت شبکه نیز شناخته میشود. هدف استفاده از این دو شبکه کاملاً متفاوت است. LAN معمولاً در خانه یا دفتر استفاده می شود. WAN گستردهتر است و معمولاً توسط شرکتهای بزرگ، دانشگاهها و سازمانهای مشابه استفاده میشود.

.


مقایسه سرعت LAN با WAN

وقتی صحبت از نرخ انتقال داده (سرعت) میشود، LAN آشکارا برنده است. اشتراک گذاری فایلها و دادهها با کامپیوتری که به همان LAN متصل است آسانتر است. علاوه بر این، پهنای باند LAN نیز بسیار بالاتر است. در مقابل شبکههای WAN معمولاً سرعت انتقال داده کمتری دارند.


هزینه راهاندازی دو شبکه LAN و WAN

شبکههای محلی مطمئناً امن تر، هزینه کمتر و نگهداری آسان تر هستند، اما تنها شبکه WAN است از چندین منطقه جغرافیایی عبور میکند. یک شبکه LAN معمولاً به 10 کیلومتر محدود میشود و یک شبکه WAN میتواند منطقه ای را تا 100000 کیلومتر پوشش دهد. با این حال، این اندازه از پوشش میتواند قابلیت اطمینان شبکه را نیز مختل کند. با توجه به اندازه آن، یک شبکه WAN معمولا خطاهای بیشتری در انتقال داده در مقایسه با یک LAN معمولی دارد که خطاهای انتقال داده کمتری را تجربه می کند به این دلیل ساده که تعداد سیستم های متصل کمتری دارد.


روترهای بدون WAN

برخی از روترها هستند که برای اتصال به شبکه از پورت WAN استفاده نمیکنند. اگر از پورت DSL استفاده میکنید، دیگر نیازی به استفاده از پورت WAN نخواهید داشت. فقط میتوانید روتر خود را به کابل DSL (خط تلفن) وصل کنید و دستگاه های شبکه خانگی خود را به پورت های LAN متصل کنید.


جمعبندی تفاوت پورت WAN و LAN

با مقاله تفاوت پورت WAN و LAN در مودم و روتر چیست؟ با ما همراه بودید. در اینجا با شبکههای محلی، گسترده، کاربرد پورت WAN و LAN و تفاوتهای این دو آشنا شدیم. از همراهی شما سپاسگزاریم.

:دسته بندی مطالب آموزشی
14 اسفند، 1401

نظرات

نظری برای این مطلب ثبت نشده است.

نظر خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.