دسته‌بندی محصولات

تکنولوژی iLO چیست

تکنولوژی iLO چیست

تکنولوژی iLO چیست؟

iLO چیست؟

سهم وسیعی از بازار فروش در صحنه تکنولوژی های سخت افزاری و در ارتباط با شبکه را فروش سرور به خود اختصاص داده است.در میان این سرور های hp نقش پررنگی را عهده دار است ؛ زیرا از کیفیت و امکانات و ویژگی هایی برخوردار هستند که برای کاربران بسیار جذاب است.در این مقاله با کالاسیس همراه باشید که به نقد و بررسی یکی از این ویژگی ها که همان ilo است و لایسنس ها و کاربردهای و انواع مختلف شیوه های پیکربندی ilo بپردازیم و همچنین ilo 5 را با ilo 4 مقایسه میکنیم و راه کارهای تامین امنیت iLo را برای شما کاربران عزیز شرح می دهیم.

مخفف عبارت integrated Lights-Out Management است. تکنولوژی iLo ویژه سرورهای hp است. اچ پی، چیپ سیلیکونی BMC ویژه خود را طراحی نموده و از آن به عنوان HPE ILO نام برده می شود.سخت افزاری که دارای یک پورت خروجی RJ45 است ILO نامیده می شود که در کنار دیگر پورت های شبکه روی سرور جا میگیرند. این پورت قادر است از راه شبکه، اتصال از راه دور را برای ادمین مهیا کند تا امکان مانیتور کردن سخت افزارهای سرور را تامین کند.از جدیدترین نسخه این تکنولوژی می توان به ILO5 اشاره کرد که همزمان با عرضه سرورهای نسل ۱۰ اچ پی روانه بازار شدند که قابلیت های برتری نسبت به نسل قبلی خود یعنی ILO 4 دارد.



پورت ILO از یک چیپ سخت افزاری و پردازنده ویژه برخوردار است که با استفاده از آن قادر هستید مانیتورینگ و کنترل خوبی را به روی سرورهای خود داشته باشید که اهمیت ندارد در آن لحظه در کجای دنیا هستید.در حقیقت ILO یک پورت اترنت است که قابلیت فعال شدن و بهره وری همزمان با ابزار Rom Setup یا RBSU را دارا است.در اکثر مواقع امکاناتی که ILO ارائه می دهد، نجات دهنده بیشتر مدیران شبکه به ویژه در رفع مشکل از راه دور است.پورت ILO جدا از سیستم عامل سرور، سرویس دهی نیز می کند که از راه Setup iLo می توان تنظیمات مربوطه را درست کرد. این پورت یک IP آدرس به خود جذب می کند و می توان از راه دور و به واسطه شبکه به آن متصل شد. بعد از انجام دادن تنظیمات می توان از راه مرورگر بدون هیچ دخالت دهنده ای به سرور وصل شد و امکاناتی نظیر دسترسی به BIOS و مدیریت پاور سرور مثل خاموش یا روشن کردن و یا راه اندازی مجدد آن را انجام داد.

از امکانات دیگر پورت ILO می توان به پیکربندی، به روز رسانی، مانیتورینگ شبکه و راه اندازی سرویس ها از راه دور اشاره کرد. این پورت قابلیت دریافت آدرس IP و حتی FQDN را همچنین برای متصل شدن دارد و شما قادر هستند با استفاده از IP یا FQDN به واسطه رابط تحت وب یا کنسول تحت وب که از این سرویس در اختیار شما قرار می دهد، سرور خود را مدیریت کنید. در حقیقت پورت ILO یک پورت کارت شبکه به نظر می آید که می تواند ارتباط شبکه ایِ جدا و آدرس IP جدا از محدوده شبکه عادی را دریافت کند و در صورت امکان دریافت آدرس از DHCP را نیز دارا است که به شکل پیش فرض در این تکنولوژی قرار دارد و برای معنای IP استاتیک باید این قابلیت را OFF کنیم.


کاربرد تکنولوژی و نرم افزار iLo

هنگامی iLo به کار گرفته می شود که شما به هر علتی می خواهید از راه دور به سرور خود دسترسی پیدا کنید. این دسترسی از نوع سطح پایین و Out of band Management است که در مبحث شبکه این مدیریت یعنی از کانال ویژه ای برای مدیریت دستگاه های تحت شبکه استفاده می شود. این ویژگی برای اپراتور شبکه به وجود آمده است تا بتواند دسترسی ها و محدودیتهای قابل اعتمادی را برای بهره وری از منبع های شبکه ارائه دهد و امکان مدیریت مانیتور و سرور و تجهیزات شبکه را از راه دور را فراهم کند حتی اگر دستگاه خاموش باشد.

کل زیرسیستم های کلیدی داخلی را ilo مانیتور میکند و قادر است مستقیما هشدارهای SNMP را به مدیریت مرکزی دور ارسال نمایند حتی اگر هیچ سیستم عامل میزبانی متصل نباشد.با وجود HPE ILO دیگر احتیاجی به حضور در دیتاسنتر و جای سرور نیست و از راه دور و با بهره وری از وصل کننده کاربری مرورگر وب، قادر هستید به منوها و کل موارد مورد احتیاج خود دسترسی پیدا کنید.در راه اندازی کلاسترهای نرم افزاری، بهره وری از امکانات این پورت ها برای خاموش و روشن کردن سرور خیلی ضروری است. به طور جامع می توان گفت که امکاناتی که نرم افزار مدیریتی ilo پیش روی کاربران قرار می دهد را به شکل زیر دسته بندی کرد:

ری استارت و روشن خاموش کردن سرور

- پیکربندی، به روز رسانی، مانیتورینگ و راه اندازی سرویس ها از راه دور

- مانیتورینگ سرور بدون دقت به وضعیت سیستم عامل

- کنترل حرارتی برای بهتر شدن بهره وری

- به کار گرفتن patch ها و به روز رسانی های Firmware

- دسترسی به Event های سیستم و لاگ های سرور hp

- دسترسی به بایوس

- ایجاد کردن Virtual ها و Virtual Folder ها



همچنین اکثر امکانات دیگر که بدون دریافت لایسنس پیشرفته می توان به شکل مجانی در اختیار داشت به شرح زیر است:

- امکان بهره وری از نسخه های ISO موجود در کامپیوتر شما به عنوان درایو محلی سرور

- دیدن و مرور گزارش ها و اتفاقات سخت افزاری سرور

- دیدن و مرور کردن وضعیت ماژول های متفاوت سخت افزاری سرور مانند RAM یا CPU و…

- برخی دیگر از امکانات که احتیاج به خرید لایسنس پیشرفته دارند از جمله:

- امکان بهره وری از درایوهای نوری سخت افزاری کامپیوتر کاربر به عنوان درایوهای سرور در زمان مدیریت

مدیریت کردن سرور از راه دور که باعث می شود کاربر در شرایطی مساوی با هنگامی که با موس، کیبورد و مانیتور به شکل محلی در هنگام کار با سرور است را در اختیار داشته باشد.

- دسترسی به صفحه گرافیکی سرور به واسطه چندین کاربر

- امکان نصب سیستم عامل

- انجام دادن بعضی امور مدیریتی مثل به روز رسانی Firmware, مدیریت گروه رسانه های مجازی، فعال سازی مجوز یک گروه و مدیریت کنسول ضبط و پخش سرور

:دسته بندی مطالب آموزشی
25 تیر، 1401

نظرات

نظری برای این مطلب ثبت نشده است.

نظر خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.